25 Aprila, 2024

Prijava

Prvi ‘Habitat Culture Fest’ na Boračkom jezeru

Udruga “Vedri osmijeh“ iz Mostara organizira od 19. do 21. kolovoza prvi “Habitat Culture Fest” na Boračkom jezeru, festival na kome će biti upriličene izložbe, filmovi, koncerti i promocije knjiga umjetnika iz Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori i u BiH.

Festival je pokrenula grupa entuzijasta okupljena oko “Herzegovina Lodges” s namjerom da stvore inspirativno mjesto okupljanja za sve koji žele njegovati bosanskohercegovačke raznolikosti kao sastavni i ravnopravni dio europske i svjetske kulturne baštine, navodi se u priopćenju organizatora.

U tri dana 12 priznatih bosanskohercegovačkih umjetnika iz dijaspore i BiH upoznat će posjetitelje sa svojim radom kroz izložbe, koncerte, filmove i promocije knjiga.

Organizaciju prvog Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru, uz Veleposlanstvo Švicarske u Bosni i Hercegovini, podržali su i Grad Konjic, Agencija WEB studio, Agencija “Prvi korak“, Izviđači Konjic, Izviđači Zenica, Vila “Dženita“, Kamp “Borašnica“, Apartmani Boračko jezero-Guesthouse i Raft klub “Grand River“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: