29 Marta, 2024

Prijava

Detalji pretresa Trampovog imanja pod velom tajne

Agenti FBI koji su prošle sedmice pretresli kuću bivšeg predsjednika uzeli su 11 kompleta povjerljivih dokumenata, uključujući neke označene kao strogo povjerljive, a sam Tramp je saopštio da mu je FBI oduzeo tri pasoša tokom pretresa

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da bi objavljivanje detalja o nalogu, koji je korišten za pretres imanja bivšeg predsjednika Amerike Donalda Trampa prošle nedelje, moglo da nanese „nepopravljivu štetu” njegovoj istrazi.

Ministarstvo želi da izjavu pod zakletvom, sudski dokument koji sadrži dokaze potrebne za dobijanje naloga, zadrži u tajnosti.

„Ako se objelodani izjava pod zakletvom će poslužiti kao putokaz za tekuću istragu vlade, pružajući konkretne detalje o njenom pravcu i vjerovatnom toku, na način koji će vrlo vjerovatno ugroziti buduće istražne korake”, napisali su u sudskom podnesku, prenosi Tanjug.

Također su rekli da izjava pod zakletvom mora ostati zapečaćena jer istraga uključuje „visoko povjerljive materijale”.

Agenti FBI su pretražili Trampovo imanje u Palm biču na Floridi, Mar-a-Lago, da bi otkrili da li je bivši predsjednik nezakonito postupao sa državnim spisima kada je napustio funkciju.

Tramp je pod federalnom istragom zbog mogućeg kršenja Zakona o špijunaži, koji čini nezakonitim špijuniranje u korist druge zemlje ili pogrešno rukovanje američkim odbrambenim informacijama, uključujući njihovo djeljenje sa ljudima koji nisu ovlašćeni da ih prime, stoji u nalogu za pretres koji je u petak objavljen.

Agenti FBI koji su prošle nedelje pretresli kuću bivšeg predsednika uzeli su 11 kompleta poverljivih dokumenata, uključujući neke označene kao strogo poverljive, a sam Tramp je saopštio da mu je FBI oduzeo tri pasoša tokom pretresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: