28 Marta, 2024

Prijava

Udruženje generala BiH: Nećemo raditi na podršci bilo kojoj političkoj opciji niti kandidatu

Udruženje generala Bosne i Hercegovine, kao ni svih proteklih godina, neće raditi na podršci bilo kojoj političkoj opciji niti kandidatu, saopćeno je iz ovog udruženja povodom početka predizborne kampanje u BiH.

– Obzirom da se u BiH približavaju Opći izbori i da je već u velikoj mjeri započela predizborna kampanja, želimo informisati javnost da Udruženje generala Bosne i Hercegovine, kao ni svih proteklih godina, neće raditi na podršci bilo kojoj političkoj opciji niti kandidatu, poručili su iz Udruženja.

Iz Udruženja generala BiH naglašavaju da su pojedini mediji u proteklom periodu objavili naslove da generali podržavaju određenog kandidata, što je impliciralo našu organizovanu podršku kao udruženja.

– I tim povodom želimo istaći da penzionisani generali, kao građani, imaju puno građansko i demokratsko pravo ispoljavati svoja politička opredjeljenja, ali da se ti lični stavovi ne mogu poistovjetiti sa stavovima Udruženja generala Bosne i Hercegovine koje je u punoj mjeri nepolitičko i koje se ni u kojem obliku neće upuštati u političku kampanju niti jedne političke opcije, navodi se u saopćenju Udruženja generala BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: