28 Septembra, 2022

Prijava

Napad dronovima na Američku bazu u Siriji

Kompleks američkih trupa i sirijskih opozicionih boraca koje podržavaju SAD na istoku Siriji napadnut je danas dronovima, saopštila je američka vojska i dodala da nema žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

Američka vojska je navela da se napad dogodio u blizini baze Al-Tanf blizu mjesta u pograničnom području između Sirije, Jordana i Iraka.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenio je AP navodi Beta.

Američke i koalicione trupe nalaze se u Al-Tanfu da bi obučile sirijske snage kako da sprovode patroliranje u cilju suzbijanja djelovanja ekstremista iz Islamske države.

Baza se nalazi na putu koji služi kao vitalna veza za snage koje podržava Iran, a proteže se od Teherana pa sve do Libana.

U saopštenju vojske se navodi da su koalicione trupe u koordinaciji sa opozicionim borcima poznatim kao Magaveir al-Tovra odgovorile na napad višestrukih bespilotnih vazdušnih sistema u blizini baze Al-Tanf.

General-major Džon Brenan, komandant Kombinovanih združenih operativnih snaga, rekao je da koaliciono osoblje zadržava pravo na samoodbranu i da će preduzeti odgovarajuće mjere da zaštiti svoje snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti