27 Novembra, 2022

Prijava

Silvio Berlusconi ponovo u politici

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (85) izjavio je danas da će se kandidovati za mjesto u Senatu na izborima koji će biti održani narednog mjeseca, nakon što je devet godina bio odsustan iz politike.

Ovaj italijanski medijski magnat, vodio je četiri vlade od ulaska u politiku 1994. godine, ali mu je privremeno zabranjeno obavljanje javnih funkcija nakon osude za poresku prevaru 2013. godine, prenio je Rojters.

Njegova poslednja vlada pala je dvije godine prije toga, zbog rastuće dužničke krize i skandala oko takozvanih „bunga bunga” zabava u njegovoj vili kod Milana.

Berluskoni je rekao za državni radio da ga je mnogo ljudi unutar i van njegove stranke Forca Italija pozvalo da se kandiduje na predstojećim izborima, tako da misli da će na kraju biti kandidat za Senat i da će svi biti sretni.

U svojoj osmoj nacionalnoj izbornoj kampanji, Berluskoni se ponovo oslanja na onu vrstu reklamne kampanje koja mu je i ranije pomagala da dođe do pobjede.

Na velikim ekranima na železničkim i stanicama metroa širom zemlje nalaze se fotografije Berluskonija mladalačkog izgleda uz slogan „Sada više nego ikada, izaberi stranu”, prenosi Tanjug.

Forca Italija se smatra umjerenim dijelom konzervativnog saveza kojim dominiraju dvije desničarske stranke: Italijanska braća Đorđe Meloni, koja vodi u anketama i Lige Matea Salvinija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti