29 Marta, 2024

Prijava

Prijedlog za subotu: Skokovi u Jajcu

Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” u jedinstvenom ambijentu jednog od najljepših vodopada Evrope i svijeta 13. augusta će organizovati 7. Međunarodne natjecateljske skokovi s vodopada.

– Vodopad rijeke Plive, visok više od 20 metara bit će domaćin jedinstvenoj sportsko-turističkoj manifestaciji. Prema izjavama profesionalnih skakača visinskih skokova iz SAD-a, Kolumbije, Njemačke, Danske i dr., a koji su imali priliku skakati s vodopada u Jajcu, skokovi u Jajcu spadaju u najizazovnija ali i najljepša mjesta za skakanje. Posebna je draž za sve skakače skakati s prirodnog vodopada smještenog u središtu povijesnog grada Jajca -kazao je za Fenu direktor Agencije Anto Brtan.

Organizator Međunarodnih natjecateljskih skokova s vodopada u Jajcu, JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ najavljuje da posjetitelje i skakače očekuje bogat program.

Za skokove se prijavilo više od 16 skakača iz BiH, Srbije i Crne Gore, koji će nastupiti u natjecateljskom dijelu u stilu „Lasta“, te u revijalnom dijelu tzv. „Slobodnom stilu“. Titulu pobjednika 6. Međunarodnih skokova u subotu će braniti  Elvad Krnić iz Crne Gore.

Brtan ističe da se vodi računa o sigurnosti skakača te da prije nastupa svi skakači trebaju da prođu obavezni liječnički pregled, nakon čega će se utvrditi redoslijed izvođenja skokova za svaku disciplinu. O sigurnosti skakača brinut će se članovi Gorske službe spašavanje Jajce.

– Jajce je jedna od najpopularnijih destinacija u BiH i ove godine bilježi veliki porast broja gostiju iz inozemstva i domaćih gostiju. Očekivanja organizatora je da će i ovi skokovi s vodopada privući veliki broj gostiju, te da će svi oni ponijeti najljepše uspomene iz Jajca – kazao je Brtan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: