28 Marta, 2024

Prijava

Sarajevo večeras na Bilinom polju dočekuje Tuzla City

Fudbaleri Sarajeva večeras dočekuju ekipu Tuzla Cityja u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret će biti odigran u Zenici, na stadionu Bilino polje, koje će u narednom periodu biti domaćin ekipi Sarajeva zbog radova na rekonstrukciji travnjaka na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Sarajevo je sezonu otvorilo s tri pobjede i nada se nastavku niza čime bi prvi put ostvarili četiri pobjede na startu prvenstva.

Trener “bordo” tima Feđa Dudić nada se trijumfu, ali i poziva na oprez.

– Tuzla City je igrala samo jednu utakmicu protiv Slobode, što nije relevantna utakmica jer vidjeli smo kakvi su bili uslovi za igru. Međutim, uzeli smo neke individualne podatke o igračima i ekipu ćemo dodatno upoznati sa time, jer Tuzla City je dosta promijenila ekipu. Dosta je tu nekih novih igrača, a tu je i novi trener, kojeg zaista jako cijenim i poštujem i mislim da će sigurno donijeti nešto novo ekipi. Dosta su brzi prema naprijed, imaju dosta brzine – pogotovo po krilnim pozicijama…Morat ćemo posebno obratiti pažnju na njihov kontranapad i brzi izlazak te naše gubljenje lopte – kazao je Dudić na pres-konferenciji.

Za razliku od Sarajeva ekipa Tuzla Cityja u ovoj sezoni odigrala je samo jednu prvenstvenu utakmicu zbog nastupa u Konferencijskoj ligi. U blijedom izdanju protiv gradskog rivala Slobode odigrali su bez golova, a u srijedu ih očekuje veliko iskušenje.

Trener Dragan Jović na raspolaganju će imati sve igrače iz rostera, izuzev Pantelića koji još nije stekao pravo nastupa.

Jović ističe da je Sarajevo favorit, ali da će njegova ekipa pokušati doći do iznenađenja.

– Sarajevo igra odlično što pokazuju i rezultati. Međutim, mi želimo da popravimo utisak iz prve utakmice sa Slobodom koju smo zaista odigrali loše i siguran sam da se takva utakmica neće ponoviti. Bit će ovo susret dvije ekipe koje igraju s istom idejom, za posjed lopte i gol više. Mi ćemo pokušati da iznenadimo i opravdamo visoka očekivanja koja smo stavili pred sebe – rekao je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: