19 Aprila, 2024

Prijava

John Malkovich gost kulturnog ljeta u Zaječaru

Ono što nam govori o današnjem svetu nije mnogo lijepo, zato što manje kažem, to bolje, izjavio je za RTS američki glumac Džon Malkovič, koji je uvjeren da će pozorište preživjeti digitalnu revoluciju.

Fascinirani smo ubicama, čak vrlo privlače neke ljude“, ocijenio je Malkovič.

On kaže da ne zna mnogo o svojim balkanskim korenima i navodi da je njegov otac za svog oca uvijek govorio da je najveći lažov na svijetu.

Čuo sam različite priče o tome odakle smo tačno. Mislim da moja baba sa očeve strane ima srpske korjene. Nikada nisam naučio vaš jezik i znam veoma malo“, rekao je Malkovič.
Upitan da li će teatar preživjeti digitalnu revoluciju, on je odgovorio potvrdno, precizirajući da nije siguran da će je filmovi preživjeti, ali da će teatar sigurno preživjeti.
To je sasvim posebno iskustvo. Jedno je plastično, neorgansko i konačno, drugo je večno, organsko, promenljivo, poput života. Smrt teatra predviđa se nekoliko hiljada godina, ali mislim da će teatar preživjeti, iako je pandemija ugrozila žive događaje“, kaže Malkovič.
Kao gost Zaječarskog kulturnog ljeta, Malkovič će večeras, u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra, na Feliks Romulijani izvesti muzičko-scenski spektakl “Paklena komedija – ispovjesti serijskog ubice”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: