28 Marta, 2024

Prijava

Helikopteri OS BiH uspješno okončali misiju gašenja požara u općini Neum

U petak ujutro helikopterske posade Oružanih snaga BiH u suradnji s predstavnicima lokalne vlasti izvršile su izviđanje ugroženog područja u općini Neum i konstatirali da su požari stavljeni pod kontrolu, odnosno da prestaje potreba za daljnjim angažmanom resursa Oružanih snaga.

Podsjetimo, helikopteri Oružanih snaga BiH u proteklim danima intenzivno su radili na gašenju požara na ugroženim dijelovim općine Neum.

Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH su ponosne na učinak helikoptera OS BiH na ovom području koji su zajedno sa ostalim subjektima bili uključeni u akciju gašenja i suzbijanja požara na ovom području.

Angažmanom resursa Oružanih snaga BiH u znatnoj mjeri je spriječeno daljnje širenje požara, predupređene su eventualne negativne posljedice, te je otklonjena opasnost po stanovništvo i materijalna dobra na opožarenim lokacijama, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MO BiH.

Poručuju da Oružane snage sa svojim resursima ostaju pripravne za sva buduća angažiranja u slučaju potrebe za pomoć stanovnicima Bosne i Hercegovine gdje god i kada god pomoć bude potrebna i tražena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: