18 Aprila, 2024

Prijava

Sve spremno za Internacionalni festival gitare u Tuzli

Drugi internacionalni festival gitare bit će održan u Tuzli od 7. do 10. augusta, a tokom trajanja festivala bit će upriličene brojne koncertne aktivnosti i drugi sadržaji.

– Festival otvaramo okruglim stolom, a potom koncertom Zorana Krajišnika, profesora na akademiji u Novom Sadu, poslije čega će uslijediti i after koncert Murisa Varajića. Drugog dana festivala na rasporedu je koncert virtuoza Gorana Krivokapića, a trećeg dana Edina Karamazova, umjetnika koji je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične gitare – kazao je organizator Internacionalnog festivala gitare profesor Elvis Sivčević.

Svi koncerti bit će održani u Hrvatskom kulturnom centru u Tuzli s početkom u 20.30 sati. Ulaz je besplatan, a publici će se predstaviti 20 učesnika iz četiri države.

– Festival gitare prati cjelodnevni program. Aktivnosti će moderirati učesnici kojima će se pridružiti predavači Emir Ibrakić te Tuzlaci Sanel Redžić i moja malenkost. Tokom festivala biće upriličene promocije instrumenata i gitarskog potrošnog materijala: Zoran Kuvač, Yamaha,Gewa, Hannabach. Tuzla će ovih dana biti centar klasične gitare – naglasio je Sivčević.

Festival završava 10. augusta koncertom polaznika masterclassa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: