18 Aprila, 2024

Prijava

Forto: Razvijaju se projekti u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto zajedno s ministrom saobraćaja Adnanom Štetom obišao je lokacije na kojima se izvode radovi na tramvajskoj pruzi, gdje su s izvođačem radova razgovarali o trenutnim aktivnostima na terenu.

Podsjetivši da građani kao najveći problem u Kantonu mahom navode javni prijevoz,  Forto je još jednom potcrtao opredjeljenje Vlade da ulaže u saobraćaj, o čemu svjedoči podatak da se radi o resoru s najvećim budžetom.

– Projekti u javnom prijevozu se razvijaju. Ide rekonstrukcija pruge, njeno širenje do Hrasnice, novi trolejbusi, novi tramvaji, mreža za trole do Vogošće, restruktuiranje GRAS-a…  Sve može i sve ide. Sa ovakvim timom u Vladi, ministrom i političkom voljom sve je moguće, blizu i na dohvat ruke. Kada svoj posao razumijevamo kao obavezu da odgovaramo na potrebe građana ne možemo pogriješiti. Samo je bitno slušati građane i efikasno odgovarati na njihove potrebe – naveo je Forto.

Kako je dodao, svjestan je da se građanima teško osjećati dostojanstveno u starim vozilima gradskog saobraćaja koji još kruže našim ulicama.

– Čekamo dan kada će građani Sarajeva imati uslove za dnevne rutine dostojne evropske metropole, kada će zahtjeve za boljim javnim prijevozom zamijeniti neki drugi, važniji. Nećemo čekati dugo – zaključio je Forto, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: