19 Aprila, 2024

Prijava

Voditeljica se onesvijestila u TV duelu kandidata za novog britanskog premijera

TV debata dva kandidata, koji se bore da naslijeđe Borisa Džonsona na mjestu premijera, emitovana uživo dramatično se završila kada se voditeljka Kejt Mekken onesvijestila.

Ministarka spoljnih poslova Liz Tras, favorit kladioničara za pobjedu na izborima za čelnika Konzervativne stranke, i bivši ministar finansija Riši Sunak oko 30 minuta su se prepirali oko svojih političkih planova kada se u studiju začuo glasan tresak, prenosi Rojters.

Dok je kamera bila na Trasovoj, voditeljica Kejt Mekken se onesvijestila, potom je ministrica vanjskih poslova stavila ruke na lice i uzviknula „O, moj Bože”, nakon čega je prekinuto emitovanje uz poruku iz studija da se voditeljica onesvijestila.

„Iako je Kejt dobro, lekarski savjet je mišljenja da ne bi trebalo da nastavimo sa debatom. Izvinjavamo se našim gledaocima i slušaocima”, objavila je Tok TV na svom Tviter nalogu, prenio je Tanjug.

Tras i Sunak su kasnije poslali lične poruke voditeljici i poželjeli joj brz oporavak.

„Sa olakšanjem čujem da je Kejt Mekken bolje. Zaista mi je žao što je tako dobra debata morala da se završi”, rekla je Liz Tras.

Prije kraja debate Liz Tras i Riši Sunak su se ponovo sukobili oko svoje poreske politike, planova potrošnje i onoga što namjeravaju da učine a prekinu krizu izazvani porastom troškova života, a njihovo nadmetanje za položaj premijera postaje sve neprijateljskije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: