19 Aprila, 2024

Prijava

Očekuje se veliki broj zvanica i turista u Martin Brodu na otvaranju Una regate

Učesnici ovogodišnje prve etape 48. Internacionalne turističke Una regate okupljaju se večeras u kampu Lučica u Martin Brodu, gdje je planirano i svečano otvaranje ove velike sportsko- turističke manifestacije.

Direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić ističe da je to tradicionalno mjesto  početnog druženja i otvaranja Una regate.

Svečanoj ceremoniji otvaranja, najavio je, prisustvovat će veliki broj građana, gostiju i turista, predstavnika diplomatskog kora, te osoba iz javnog i političkog života u našoj zemlji i regionu.

Već sutra ujutro, nekoliko stotina učesnika počet će s prvom dnevnom etapom veslanja od Martin Broda do Štrbačkog buka.

-Na osnovu dosadašnjih online prijava, u prvoj etapi očekujemo i više od 500 učesnika. Najveći je naravno interes za drugu i najatraktivniju etapu do Bihaća, u kojoj ćemo imati više od 100 plovila i 1.000 učesnika. Zadržali smo cijenu kotizacije za kompletnu manifestaciju, te naravno omogućili i dostupnost etapnih kotizacija. Uvijek ponavljamo kako nam je najvažnija promocija i popularizacija svega onog što imamo i nudimo – dodao je Mulić.

Organizaciju i promociju 48. Internacionalne turističke Una regate podržala je Američka razvojna agencija (USAID) u Bosni i Hercegovini i USAID Turizam. Upravo su predstavnici USAID-a, između ostalog, najzaslužniji i za prisustvo predsjednika Međunarodne rafting agencije (IRF) na ovogodišnjem izdanju unske regate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: