Decembar 3, 2022

Prijava

Креатори на Фацебооку имају нову могућност зараде преко објаве видеа

Мета је представила нову функцију за креаторе, која ће им омогућити да остваре зараду на Фацебооку.

Креатори сада могу да зарађују од својих Фацебоок видеа који користе лиценцирану музику. Опција “Мусиц Ревенуе Схаринг” је функција монетизовања, у оквиру које креатори могу да користе лиценцирану музику популарних умјетника у својим Фацебоок видео клиповима и да зарађују од реклама.

Функцију покрива Ригхтс Манагер, који представља алатку за подударање видеа, звука и фотографија, а развила ју је компанија Мета. Алатка ће креаторима садржаја помоћи да заштите своја права и управљају садржајем на платформи.

Садржај такођер мора да задовољи стандарде Фацебоокове заједнице и музичке смјернице. Видео клипови морају да имају дужину од бар 60 секунди, а у видеу мора да постоји визуелна компонента како лиценцирана музика не би била примарна сврха видеа.

Мета истиче да је функција омогућена преко партнерства у оквиру музичке индустрије и да је прва ове врсте и у оволиком обиму. Према наводима Мете, функција ће бити од користи креаторима, партнерима, власницима права над музиком и другима.

Мусиц Ревенуе Схаринг стиже креаторима видео садржаја широм света, а на самом почетку ће прво бити дуступан корисницима у САД-у.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Схаре он
Схаре он
Схаре он
Схаре он

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti