26 Aprila, 2024

Prijava

Kreatori na Facebooku imaju novu mogućnost zarade preko objave videa

Meta je predstavila novu funkciju za kreatore, koja će im omogućiti da ostvare zaradu na Facebooku.

Kreatori sada mogu da zarađuju od svojih Facebook videa koji koriste licenciranu muziku. Opcija “Music Revenue Sharing” je funkcija monetizovanja, u okviru koje kreatori mogu da koriste licenciranu muziku popularnih umjetnika u svojim Facebook video klipovima i da zarađuju od reklama.

Funkciju pokriva Rights Manager, koji predstavlja alatku za podudaranje videa, zvuka i fotografija, a razvila ju je kompanija Meta. Alatka će kreatorima sadržaja pomoći da zaštite svoja prava i upravljaju sadržajem na platformi.

Sadržaj također mora da zadovolji standarde Facebookove zajednice i muzičke smjernice. Video klipovi moraju da imaju dužinu od bar 60 sekundi, a u videu mora da postoji vizuelna komponenta kako licencirana muzika ne bi bila primarna svrha videa.

Meta ističe da je funkcija omogućena preko partnerstva u okviru muzičke industrije i da je prva ove vrste i u ovolikom obimu. Prema navodima Mete, funkcija će biti od koristi kreatorima, partnerima, vlasnicima prava nad muzikom i drugima.

Music Revenue Sharing stiže kreatorima video sadržaja širom sveta, a na samom početku će prvo biti dustupan korisnicima u SAD-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: