29 Marta, 2024

Prijava

SDP BIH: Izabrali predizborni slogan “Da svane dan!”

Izborni slogan Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) za predstojeće Opće izbore u BiH je “Da svane dan”.

Ovaj slogan SDP je predstavio danas u Sarajevu.

Predsjednik te partije Nermin Nikšić je tom prilikom kazao da će se SDP i dalje fokusirati na izradu svog programa.

– Smatramo da su ovo ključni izbori za BiH. Svaki su do sad bili histrijski, ali ovi su ključni jer smatramo da je ovo možda posljednja šansa i za naše generacije i za BiH da se okrenemo tom evropskom putu i da evropska BiH pobijedi onu dejtonsku, etnonacinalnu – kazao je Nikšić.

Dodao je kako je uvjeren da većina građana to želi, da većina građana želi promjenu stanja u ovoj zemlji.

– Želim da ih pozovem da shvate ozbiljnost situacije, da shvate da u oktobru, na izborima, treba da glasaju kao da čitav njihov svijet zavisi od tog glasa i od onoga kako će se oni na dan izbora ponašati – naveo je predsjednik SDP-a.

Istaknuo je kako u SDP-u smatraju da je konačno vrijeme da i Bosni i Hercegovini svane, “da napravimo promjene koje će nas povesti ka EU, da napravimo promjene koje će pokazati svima da i u BiH žive evropski narodi, da je svako od nas ponosni pripadnik svog naroda, ali da smo malo više Bosanci i Hercegovci, da smo spremni malo više biti bolje komšije i susjedi, jer će nam onda sigurno svima u BiH biti bolje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: