28 Marta, 2024

Prijava

Instagram dodaje alatke za lakše kreiranje sadržaja

Meta je predstavila novu alatku, koja proširuje mogućnosti korisnika da sa drugima sarađuju koristeći Instagram Reels.

Korisnici sada, pored videa, mogu da remiksuju i fotografije na Instagramu. Dodano je više Remix planova, uključujući zeleni ekran, podjeljeni ekran ili picture-in-picture pregled, a korisnik može i sam da doda svoj pečat u postojeći Reel.

Moguće je i dodavanje sopstvenog remiksa na kraj postojećeg Reela, umjesto da se puštaju jedan pored drugog. Ovaj format je bolji kada imate nešto novo i aktuelno da objavite.

Meta nudi i nove šablone, koji će olakšati kreiranje Reels sadržaja sa unaprijed ubačenim zvučnim i video efektima. Još jedna nova funkcija je i mogućnost snimanja pomoću prednje i zadnje kamere na telefonu istovremeno, korišćenjem Instagram kamere.

Na kraju, potvrđena je i funkcija koja je ranije procurjela u javnost, a to je da će sav video koji se okači na Istagram moći da se pretvori u Reels, dok god je njihova dužina ispod 15 minuta.

Klipovi dužine ispod 90 sekundi mogu biti i preporučeni u okviru aplikacije, što će im omogućiti da postanu šire dostupni. Ukoliko vam je profil podešen kao privatni, Instagram neće koristiti Reels kao preporučene i neće retroaktivno konvertovati starije ubačene video klipove.

Ova funkcija stiže korisnicima u predstojećim nedeljama, a sve korisnikove video i Reels objave će objediniti u okviru jednog taba u aplikaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: