28 Marta, 2024

Prijava

Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

Nakon što su u junu prošle godine dobili IFS v 6,1 certifikat i time dokazali svjetski standard kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača, kompanija Vispak je završila i certifikaciju po zahtjevima IFS verzije 7.

Vispak je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene i iznimno visoke zahtjeve, te pooštrene kriterije ocjenjivanja i njihovog ispunjavanja.

Direktorica kompanije Vispak Nina Mujanović Bijedić je rekla da su ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji, dokazali usklađenost sa novim zakonodavnim okvirom na nivou EU.

– To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih neusklađenosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom. Time dodatno jačamo povjerenje u kvalitet i sigurnost naših proizvoda – dodala je Mujanović Bijedić.

Kroz IFS Food norme zadovoljavaju se kriteriji sistema upravljanja sigurnošću prehrambenim proizvodima, uslugama, kriteriji dobrih praksi,  zakonodavstva i potreba i zahtjeva kupaca.

Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga je rekla da certificiranje sistema sigurnosti i kvaliteta proizvoda u Vispaku, prema zahtjevima standarda IFS  Food v 7,  pokazuje njihovu dosljednu opredijeljenost i predanost u području sigurnosti, kvaliteta hrane, ispunjavanja BH i EU legislative i zahtjeva njihovih potrošača i  inozemnih kupaca.

– Naša opredjeljenost integriranim sistemima sigurnosti, kroz ispunjenje zahtjeva nekoliko međunarodnih standarda  (uz IFS koji je vrh piramide sigurnosti), olakšava domaće i međunarodno poslovanje i povećava zadovoljstvo konzumenata naših proizvoda.  Stavlja nam kao imperativ kontinuirano poboljšanje kroz nadzor i korektivne mjere, a sve u cilju stalnog povećanja reputacije naših članica, snage brendova i korporativne slike AS Holding grupacije – istakla je Semić, saopćeno je iz AS Holdinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: