19 Aprila, 2024

Prijava

Festival elektronske muzike ‘From Herz with Love’ 22. i 23. jula u Mostaru

Festivala elektronske muzike “From Herz with Love” održat će se 22. i 23. jula u Mostaru, a posjetioci će tokom cjelodnevnih programa uživati u konceptu koji će predstaviti imena međunarodno priznatih i renomiranih umjetnika, kao i imena domaće scene.

Prvi ovogodišnji nositelji i Headlineri festivala From Herz with Love su Kadosh/Innervissions (Tel Aviv) i Avidus, Marc Wolf i Fritz Wagner (Berlin).

Amiram Kadosh je za svega tri godine iskustva i napredovanja kroz najbolje klubove Izraela, ostvario svjetsku reputaciju. Kroz bogato znanje bavljenja raznim disciplinama i vrstama glazbe, izrasta u jednu od najprisutnijih i najdarovitijih pojava svjetske elektronske scene i to sa svojih nepunih trideset godina, pa je opravdano već toliko puta bio proglašavan mladim genijem.

Dvojac Avidus, odnosno glazbenici Wolf i Wagner su veoma različitim putanjama osobnog razvoja stvorili jedinstven svijet, koji koji stalno postavlja nove kriterije kako samim umjetnicima, tako i svijetu elektronske i eksperimentalne provenijencije.

Zabavu i doživljaj će upotpuniti nastupi zvijezda regionalne pozornice, među kojima su vrlo dobro priznati veterani scene: Andrej Jelić, G.Edd, Nebs Jack, Rajot, Luka Cikić, Remi, Marina Mimoza, Plogen, kao i mlade nade nove mostarske scene: Bobi, Doxa, Bottom's Up.

Mostar i Hercegovina su već opisani kao mjesto posebnog svijetla, a festival From Herz with Love će kroz dva magična dana kreirati zvuk, i to na jedinstvenim lokacijama, ističu organizatori.

Po prvi put događaji festivala će se smjestiti sa svojih petnaest izvođača u dnevnom i noćnom programu na ekskluzivnim lokacijama, a koje je osmislio kreativni organizator platforme.

Stage Fortica kao jedna od najatraktivnijih destinacija bliže okoline Mostara, koja je sama po sebi doživljaj, će povezati autentičnost Hercegovine s genijalnim izvođačima svjetske reputacije.

Stage Tepa, tj. Stara tržnica koja se nalazi u samom jezgru starog dijela grada, bit će akustično vizualni spektakl i događaj koji će imati slobodan i besplatan pristup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: