29 Marta, 2024

Prijava

Borac i Tuzla City traže plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige

Fudbaleri banjalučkog Borca i Tuzla Cityja večeras igraju uzvratne susrete prvog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Obje bh. ekipe su u prvim susretima slavila rezultatom 2:0 i na korak su do plasmana u drugo kolo kvalifikacija. To se posebno odnosi na Tuzla City koji je u prvom meču u gostima pobijedio ekipu Tre Penne iz San Marina i večerašnji duel na Grbavici trebao bi biti formalnost.

Trener ekipe iz Simin Hana Dragan Jović istakao je da je u prvom meču bilo dosta nervoze jer su željeli što prije doći do gola. Nada se da će njegovi igrači večeras biti mirniji i da će doći do nove pobjede.

Utakmica Tuzla City – Tre Penne igra se od 18 sati na Grbavici.

Borac je u prvom susretu u Modriči pobijedio ekipu B36 sa Farskih Ostrva, a Banjalučani vjeruju da i u večerašnjem uzvratnom susretu u Torshavnu mogu doći do pobjede kojom bi ovjerili plasman.

– Revanš igramo na vještačkoj travi, a na ovoj podlozi oni već dugo igraju i navikli su se na taj teren. Imamo lijepih 2:0 iz prve utakmice, ali to je rezultat koji se teško brani. Na Farska Ostrva idemo da odigramo napadački fudbal, nećemo se povući i braniti rezultat, nego ćemo igrati kao da je 0:0. Sigurno je da će oni igrati mnogo ofanzivnije nego u prvom susretu, ali mi se nećemo opustiti. Maksimalno oprezno ulazimo u ovu utakmicu i cilj nam je da prođemo u drugu rundu kvalifikacija – izjavio je Dragan Šarac, asistent u stručnom štabu Nenada Lalatovića.

Susret u Torshavnu igra se od 19 sati.

Borac u drugom pretkolu očekuje pobjednika dvomeča između ekipa Tre Fiori (SMr) – Fola (Lux), dok se Tuzla City sastaje s nizozemskim AZ Alkmaarom.

Dvjema ekipama u drugom pretkolu pridružit će se i mostarski Velež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: