25 Aprila, 2024

Prijava

Đoković: Neću se vakcinisati, ne nadam se izuzeću u Americi

Najbolji srpski teniser i osvajač Vimbldona Novak Đoković, ponovio je da se neće vakcinisati protiv koronavirusa i istakao da se ne nada medicinskom izuzeću u SAD-u.

Prema aktuelnim zakonima, Đoković ne može da uđe u Ameriku ukoliko nije vakcinisan, što je pravilo koje važi za sve strane državljane.

„Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da su jedine dobre vijesti za mene da čujem da su ukinuli zabranu u vezi sa vakcinacijom ili kako god to želite da nazovete, u vezi sa ulaskom u Sjedinjene Američke Države. Nisam siguran da je izuzeće u mom slučaju moguće”, izjavio je Đoković, a preneo ESPN.

Zbog svega neizvjesno je kada će Novak odigrati naredni meč.

„Na odmoru sam. Bez obzira na to hoću li igrati uskoro ili ne, definitivno ću se odmarati nekoliko sedmica jer je iza mene naporan period od nekoliko mjeseci. Bilo je dosta tenisa i srećan sam zbog toga. Dobio sam šta sam želio”, izjavio je Đoković i dodao da bi volio da se takmiči u Americi i na Ju-Es openu, prenosi Tanjug.

„Nadam se da ću čuti dobre vijesti iz Amerike jer bih zaista volio da idem tamo i da odigram Ju-Es open i nekoliko turnira prije njega. Ako se to ne desi, moraću da vidim kakav će mi biti raspored”, rekao je Đoković.

Đoković uzeo 7. mjesto na Vimbldonu i „nagrađen” oduzimanjem bodova

LONDON – Najbolji srpski teniser Novak Đoković zauzima sedmo mjesto na najnovijoj ATP listi, objavila je danas Asocijacija teniskih profesionalaca.

Đoković je posle osvajnja Vimbldona, umjesto da napreduje, pao za četiri pozicije, jer mu je oduzeto 2.000 bodova, koliko je branio u Londonu kao aktuelni osvajač titule.

ATP je odlučio da ne računa bodove sa Vimbldona jer je rukovodstvo londonskog grend slema zabranilo učešće ruskim i bjeloruskim teniserima zbog rata u Ukrajini, prenosi Tanjug.

Tako je Novak postao grend slem šampion koji je za titulu „nagrađen” oduzimanjem bodova, što je najbizarniji slučaj u istoriji tenisa, otkad je ustanovljena ATP lista.

Prvi na listi je Rus Danil Medvedev, koji u Londonu nije igrao zbog političke odluke, a neigranje mu je oduzelo svega 180 bodova, baš kao i drugoplasiranom Aleksandru Zverevu, koji je odsustvovao zbog povrede.

Đokovićev pad iskoristili su Rafael Nadal koji je napredovao za jedno mjesto i sada je treći na svetu, Stefanos Cicipas je četvrti, petoplasirani je Kasper Rud i šesti na svetu Karlos Alkaraz.

ATP lista (ponedeljak, 11. jul): 1. Danil Medvedev (7.775), 2. Aleksandar Zverev (6.850), 3. Rafael Nadal (6.165), 4. Stefanos Cicipas (5.150), 5. Kasper Rud (5.050), 6. Karlos Alkaraz (4.845), 7. Novak Đoković (4.770), 8. Andrej Rubljov (3.700), 9. Feliks Ože-Alijasim (3.445), 10. Janik Siner (3.185).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: