25 Aprila, 2024

Prijava

VIDEO: Djevojka sa Floride preživela napad ajkule, biće joj amputirana noga

Adison Betea (17) je u moru kod Kiton Bič u američkoj saveznoj državi Floridi skupljala školjke kad ju je napala ajkula, prenosi CNN.

Nisam znala šta da radim, ali sam znala da ajkulu treba udariti u nos kako bi se skinula s tebe. Međutim, nisam stigla da je udarim i ugrizla me je za ruku”, rekla je Adison.

 

Nakon toga je počela da doziva upomoć, a njeno vikanje čuo je njen brat Ret Vilingam, koji je inače vatrogasac i medicinski tehničar koji radi u hitnoj službi.
Čuo sam je kako viče. Nisam je video, a zatim je počela da izlazi iz vode i video sam ajkulu i puno krvi nakon čega sam došao do nje i s nje skinuo ajkulu“, rekao je Ret.
Nakon što je savladao životinju, zaustavio joj je krvarenje i odnio je na kopno. Traumatološki tim lokalne bolnice stabilizovao ju je, a hirurg je izveo hitnu operaciju s ciljem ponovnog uspostavljanja protoka krvi u njenoj nozi.
Uprkos naporima ljekara, danas će joj amputirati nogu iznad koljena.
To će na kraju biti mnogo lakše. Uzbuđena sam zbog toga, da budem iskrena. Umorna sam od sjedenja u krevetu”, rekla je Adison okružena plišanim ajkulama. “Svi koji me poznaju znaju da u svemu pronalazim humor, volim plišane ajkule. Samo olakšavam situaciju“, rekla je za CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: