25 Aprila, 2024

Prijava

SFK Libero u Goraždu organizuje 5. Međunarodni nogometni turnir za dječake i djevojčice

Sportski fudbalski klub (SFK) Libero organizirat će peti Međunarodni nogometni turnir za dječake i djevojčice, a ovaj sportski događaj bit će održan u prvim danima augusta. Organizatori očekuju da će okupiti oko 80 ekipa iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Iz kluba najavljuju da će ovogodišnji turnir koji je planiran 6 i 7. augusta biti najmasovniji do sada. Napominju da će se po prvi put održati na Gradskom stadionu u Goraždu, gdje će se uporedo odigravati više utakmica.

Predstavnik SFK Libero Senad Hubjer podsjeća da su se prethodni turniri održavali na malom terenu sportsko rekreativnog centra u Rasadniku.

-Sada će to biti puno masovnije, a turnir će se igrati u šest kategorija. Prvi dan nastupit će dječaci i djevojčice u kategoriji 2009. 2011. i 2013. godište, drugi dan u planu je nastup dječaka i djevojčica u kategoriji 2010. 2012. i 2014. godište. U jednoj kategoriji planirano je 12 do 16 ekipa. Očekujemo učešće oko 80 ekipa iz Srbije, Crne Gore i BiH i to će biti sigurno najmasovniji sportski događaj u našem gradu jer u te dane, kada se ujedno održava i internacionalni Festival prijateljstva, očekujemo više od 1.000 posjetilaca, prvenstveno mališana i njihovih roditelja – kazao je Hubjer.

Organizacioni odbor počeo je s pripremama, a prijave ekipa traju do 20. jula. Uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta obezbijeđene su i nagrade za najuspješnije. U klubu očekuju da neće izostati ni podrška nadležnih u Goraždu.

– Već petu godinu s ovim događajem apliciramo prema resornom federalnom ministarstvu koje je ujedno naš najveći sponzor. Oni su obezbijedili finansijska sredstva za nagrade, medalje, pehare za najbolje ekipe i pojedince. Očekujemo podršku i ostalih privrednika, kao i Vlade BPK i Grada Goražde, a sve u cilju da napravimo jedan sjajan sportski događaj koji ćemo svake godine da podižemo na jedan veći nivo – kazao je Hubjer.

U ovom klubu svakodnevno rade na razvijanju sportskog duha i popularizaciji nogometa. Škola fudbala SFK Libero okuplja više od 300 dječaka i djevojčica i jedna je od najmasovnijih u ovom dijelu BiH, na što su u klubu jako ponosni.

Ističu da ih ta činjenica obavezuje i za organizaciju jednog ovakvog turnira, kako ne bi zaostajali za drugim školama u BiH i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: