23 Aprila, 2024

Prijava

Večeras predstavljanje knjige ‘Ja i moja sjena’ autora Marija Brajčića, pjesnika i ribara iz Splita

Zbirka poezije “Ja i moja sjena” pjesnika i ribara Maria Brajčića iz Splita, bit će predstavljena večeras u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Mario Brajičić je profesionalni ribar, i dvadeset godina plovi Jadranom od Dubrovnika do Pule. Pored ljubavi prema moru, ima još jednu, a to je književnost.

Piše pjesme, kratke proze i aforizme, a u Sarajevo će predstaviti knjigu „Ja i moja sjena“ pjesme u kojima se, kako piše recenzent Nikola Vugdelija, „more pojavljuje kao blagoslov i kao prokletstvo, kao posrednik odnosa pjesnika s vlastitom sjenom, pretvarajući je u ljepotu, u poeziju”.

Sve te pjesme o moru, Pupačića, Hristića, Daniela Dragojevića, Paljetka, to nasljeđe „metafore samoga sebe“, kako navodi Ahmed Burić, u pjesmama nas vodi kroz malena mjesta, i velike istine.

– Sve te priče o ljudima, magarcima, i čamcima koje nama ponekad zvuče kao da nisu napisane i izgovorene u istom jeziku, ali su nam bliske, jer nas miluju i šibaju onim mlazovima i kapima, valovima i pjenom koji se vide i osjete u Brajičićevom stvaralaštvu – kaže Burić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: