28 Marta, 2023

Prijava

Putin. Zapad ignoriše formiranje multipolarnog svjetskog poretka

Zapad je satjerao sebe u zamku, jer nije mogao da predvidi tendencije koje će doprinijeti slabljenju njegove globalne dominacije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ruski lider je danas u sjedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obilježavanju stogodišnjice ruske tajne obavještajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa.

On je ocijenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da dignu glavu i pričaju o tome naglas.

„Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svjetskog poretka. Neusmnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem – svim sredstvima sačuvati sopstvenu dominaciju”, rekao je Putin javlja Sputnjik, a prenosi Tanjug.

On je dodao da dogmatizam, teret prošlosti i nespremnost za suočavanje sa istinom neizbežno povećavaju rizik od daljih nepromišljenih impulsivnih akcija Zapada.

Putin je ocijenio da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije i da se u „američkom“ svijetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

Dodao je da pokušaji obuzdavanja Rusije nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli Rusiji da se razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrijednosti koje su joj neophodne.

„Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije”, zaključio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti