19 Aprila, 2024

Prijava

Loop Ansambl: Za nas je rolanje stil života!

Osnovani kao udruženje građanki i građana a u suštini radi se o svim ljudima koji vole brzinu, adrenalin i ljepotu pokreta. Njihovo primarno opredjeljenje je život na točkovima ali ne onim koje pokreću motori nego oni mali točkovi koji imaju poseban zvuk kada se kotrljaju po betonu. Nije im stran ni okus leda niti oštrina noža kojim elegantno klize po zaleđenoj površini noseći klizaljke. Međutim tu nije kraj, jednoj ne tako maloj ekipi se pridružila i ekipa koja je ovisna o dasci, ili kako to englezi vole da kažu – boardu.

Jednostavno takva ekipa okupljenja na jednom mjestu mora da ima svrhu a njihova svrha je prije svega uživanje u životu kroz plesne pokrete koji opuštaju čak i one najstarije.

Kako tvrde, rolanje nije samo zabava, ono je aktivnost za cijelo tijelo, koje na rolama dobije poseban balans i koordinaciju.

Ako još niste pogodili o kome se radi, naravno riječ je o Loop ansamblu kojeg vode uvijek nasmijane Amila Šabić i Belma Trajkov ne samo ljubiteljice rolanja nego i licencirane trenerice umjetničkog klizanja.

Za muški dio ekipe zadužen je Sulejman Hrgić kojem je posebna strast skateboard i sve vratolomije koje se mogu izvesti na toj dasci.  Ipak, žene imaju prednost kada govorimo o titulama pa Belma Trajkov ne samo da je neko ko živi na rolama, ona je žena koja je i nacionalna sutkinja za umjetničko klizanje.

Sve to je dovoljan preduslov da jedno malo udruženje preraste u kako to okupljeni zovu rolersko – borderski klub koji je drugi dom za vesele ljude željne akcije i dobre zabave.

Uspješne žene koje vode ovo udruženje kažu da su im drage sedmice kada govorimo o godinama, zapravo dobro su došli svi od 7 do 77 godina a i one od 90 neće vratiti s vrata.

Ova uvijek vesela ekipa rado prihvata porodične ljude sa djecom za koje organizuju izlete na rolama i klizanje na jezerima.

Početkom 2022. godine Udruženje rolera Italije je prepoznalo njihov rad te im pomoglo u osnovanju Saveza rolerskih sportova u BiH.

Njihov uspjeh je očit, tim više što u Bosni i Hercegovini imaju čak tri rolerska kluba i to po jedan u Mostaru, Tuzli i Sarajevu.

Nadležni nisu gluhi na razvoj ovog sporta pa su Olimpijski savez i Italijanski sportski savez spremni da pomognu njihov rad i razvoj.

Pri kraju smo teksta i sigurno već mislite da se radi o dobro pripremljenim sportskim profesionalcima sa kojima nema šale ali ovi nasmijani i dragi ljudi za sebe i dalje predstavljaju kao udruženje građanki i građana koje okuplja sve one koji su željni dobre zabave i druženja. Za njih rolanje nije sport niti samo sport, već način života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: