29 Novembra, 2022

Prijava

Francuska najavila vaučere za hranu od 100 eura za domaćinstva sa niskim primanjima

Vlada Francuske najavila je da će domaćinstvima s niskim prihodima dati „hitnu pomoć za hranu”, u iznosu od 100 eura po domaćinstvu i 50 evra po djetetu.

Pomoć će dobiti devet miliona domaćinstava.

Ministar ekonomije Bruno Le Mer već je najavio da će ograničiti povećanje zakupnine nekretnina na najviše 3,5 posto tokom godine.

Ove mjere prethode zakonu o „kupovnoj moći” koji već dugo najavljuje vlada premijerke Elizabet Born i koji bi trebalo da bude predstavljen Savetu ministara 6. jula, prenosi EURACTIV.com.

U nacrtu zakona se predlaže nekoliko mjera, uključujući povećanje penzija i porodičnih dodataka za četiri posto. To povećanje neće, međutim, nadoknaditi rast cijena od sedam posto koliko se očekuje u septembru, prenosi Beta.

Zakon bi također trebalo da podstakne mala i srednja preduzeća da uvedu šeme podjele dobiti, kako bi zaposleni mogli da dobiju bonuse ako kompanija ostvari dobre rezultate.

Ostaje pitanje finansiranja tih mjera. Očekuje se da će zakon o kupovnoj moći napraviti 20 do 25 milijardi evra dodatnih troškova.

Poslanik Erik Kokerel iz levičarskog saveza NUPES, koji je kandidat za predsjednika parlamentarnog odbora za finansije, najavio je da će njegova koalicija predložiti i zakon o „socijalnoj vanrednoj situaciji”. Zakon bi trebalo da uključi povećanje minimalne zarade na 1.500 evra i garantovanu šemu prihoda za učenike stručnih škola.

Istovremeno, desničarska partija Marin Le Pen poziva na smanjenje poreza na gorivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti