29 Marta, 2024

Prijava

I Disney se širi u Kini: Disneyland u Šangaju otvoren nakon tri mjeseca

Više od hiljadu ljudi posjetilo je danas Diznijev tematski park u Šangaju, nakon tromjesečnog zatvaranja zbog koronavirusa.

Posjetioci su se vratili u park uz maske i društveno distanciranje, prenosi Rojters.

Park je zatvoren 21. marta, nakon što se broj slučajeva oboljelih od koronavirusa u kineskom poslovnom centru povećao, što je dovelo do dvomjesečnog zatvaranja širom grada, koje je ublaženo prvog juna.

Među prvim posjetiocima našao se 19-godišnji student koji je za ovu priliku nosio čarobnjački šešir i majicu sa likom Mikija Mausa.

„Osjećao sam se kao da sam se vratio kući”, rekao je oduševljeni student koji posjeduje godišnju propusnicu za Diznilend i dodao da se svakog dana pitao kada će park ponovo biti otvoren.

Park je prije zatvaranja u martu uveo obavezu nošenja maski i redovne dezinfekcije, u sklopu mjera koje su vlasti usvojile u borbi protiv kovida.

Nakon što je Diznilend ponovo otvoren, od gostiju se zahtjeva da pokažu dokaz o negativnom testu na kovid, prenosi Tanjug.

Park je također objavio da će ograničiti kapacitet, dodajući da će neke atrakcije, poput Marvelovog univerzuma, ostati zatvorene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: