19 Aprila, 2024

Prijava

Otvorenje Regionalnog omladinskog kampa liderstva – Budućnost za mlade

CARE International Balkans i partnerske nevladine organizacije od 30. juna do 4. jula će organizovati peti regionalni Kamp liderstva za mladiće i djevojke, vršnjačke edukatore u Nacionalnom parku Tjentište u Sutjesci, Bosna i Hercegovina.

Na Kampu liderstva očekuje se više od 70 djevojaka i mladića, iz Sarajeva, Banjaluke, Mostara, Tuzle, Brčkog, Istočnog Sarajeva, Novog Travnika, Bijeljine, Beograda, Prištine, Tirane i Zagreba, vršnjačkih edukatora i članova „Budi muško kluba“  koje predvode partnerske organizacija CARE International-a: Institut za populaciju i razvoj iz Sarajeva, Perpetuum Mobile iz Banjaluke, Snaga Mladih/Youth Power iz Mostara, Zemlja Djece iz Tuzle, PRONI iz Brčkog, Forum Teatar iz Istočnog Sarajeva, Nove vizije iz Novog Travnika, OTAHARIN iz Bijeljine, Centar E8 i Smart Kolektiv iz Beograda, SIT i YMCA iz Prištine, Act for Society iz Tirane i Status M iz Zagreba.

Hiljade mladih ljudi širom regije postali su zagovornici zdravih oblika ponašanja zahvaljujući učešću u aktivnostima Inicijative mladića (Young Men Initiative – YMI), a obrazovni alati koje su razvili u saradnji sa ključnim obrazovnim institucijama danas su globalno poznati i ponosno nose titulu najinovativnijih i najboljih svjetskih programa za rad sa mladima.

Tokom trajanja kampa sa mladićima i djevojkama iz BiH i zemalja regiona, razgovarat će ambasador Švicarske Daniel Hunn i ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann, čije vlade finansijski podržavaju Incijativu mladića, saopćeno je iz CARE International Balkans.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: