20 Aprila, 2024

Prijava

Katolička braća pomažu svojima: Iz Mostara kreće šleper pomoći za Ukrajinu

U organizaciji franjevačkog Studentskog doma Dompes u Mostaru u ponedjeljak bi trebao stići drugi šleper pomoći potrebitima u Ukrajini.

“Franjevci u Ukrajini zamoli su za pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama što je svakoga dana potrebno, posebno prognanima. Jučer je odvezen navi šleper pomoći za potrebite u Ukrajini ispred Dompesa. Pomoć bi danas trebala stići u samostan u Seredne, Zakapatska oblast”, priopćili su organizatori, dodavši kako se pomoć iz ovog mjesta odveze i u druge krajeve.

Hranu i potrepštine će u ime fratara u Ukrajini preuzeti provincijal fra Danyil Botwina i gvardijan fra Petro Botwina.

Organizatori ističu kako se u Serdenu nalazi oko 300 prognanika, navodeći da su se neki vratili kućama, dok su ostali stigli iz drugih krajeva.

Donaciju za ovaj šleper pomoći darovala je Hrvatska katolička misija Berlin (fra Zvonko Tolić) u iznosu od 17.300 eura te Udruga Marijine ruke iz Međugorja u iznosu od 11.000 maraka, dok je potporu za prijevoz dala HFP.

Za pomoć prolaska kroz Hrvatsku i Mađarsku te ulazak u Ukrajinu pomogli su veleposlanici BiH Aleksandar Vranješ u Zagrebu i Biljana Gutić-Bjelica u Budimpešti, a pomoć je ponovno odvezao vozač Drago Ostojić.

Ukrajinski provincijal i gvardijan poslali su poruku zahvale, dok je Veleposlanstvo Ukrajine u BiH dalo dokument preporuke da pomoć dođe do Ukrajine, navodi se u priopćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: