28 Septembra, 2022

Prijava

Erdogan će održati sastanak sa predstavnicima Finske i Švedske

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan sastati će se sutra sa liderima Švedske i Finske, uoči NATO samita u Madridu, najavio je portparol turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Finska i Švedska su podjnele zahtjev za članstvo u NATO kao odgovor na napad Rusije na Ukrajinu, ali njihove kandidature su suočene sa protivljenjem Ankare zbog, kako se navodi, podrške kurdskim militantima i embarga na oružje uvedenog Turskoj.

U intervjuu za istambluski dnevnik „Haber Turk”, Kalin je rekao da će on i zamjenik ministra spoljnih poslova Sedat Onal prisustvovati današnjim razgovorima sa švedskim i finskim delegacijama u Briselu, prenosi Tanjug.

Portparol turskog predsjednika je predočio da prisustvo Erdogana u pregovorima sa Švedskom, Finskom i NATO „ne znači da će Turska odstupiti od svog stava”, ali je potvrdio da su se Turska i dvije nordijske zemlje uglavnom saglasile oko spornih pitanja, kao i da bi svi bili u boljoj poziciji u Madridu ako bi se oko tih pitanja postgla saglasnost tokom sutrašnjih razgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti