28 Marta, 2024

Prijava

Adnan Delić: “Pomoći ćemo svakog privrednika u Kantonu Sarajevo”

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ove godine organizuje promociju Programa poticaja razvoja male privrede, a cilj je da informacije o pojedinačnim programima dođu do svakog privrednika s područja Kantona Sarajevo, kao i mladih koji žele pokrenuti vlastiti posao.

Promocija ovogodišnjeg Programa, pod motom #zaposliseITi, počinje 30. juna s promocijom pojedinačnih programa za privredne subjekte, članove udruženja ABSL i Bit Alijansa kojima će biti predstavljena dva programa iz oblasti IT i inudstrije poslovnih servisa (BPO).

Također će 12. jula biti upriličena promocija programa podrške mladima za osnivanje startup kompanija, u saradnji sa Startup studiom Sarajevo, gdje će mladi imati priliku upoznati se s mentorima koji će im pomoći u pripremi poslovnog plana neophodnog za prijavu na ovaj program.

Osim promocije pojedinačnih programa, ministar privrede KS Adnan Delić je kazao da će nastaviti promociju i svih drugih programa u Udruženju privrednika „Mreža“ iz Vogošće, a potom i u privrednim komorama, SERDI, općinama i svim drugim institucijama i udruženjima koja iskažu interes.

– Prošle godine smo napravili promociju kojom smo pokrili cijeli Kanton, ali nažalost opet smo imali veliki broj privrednika koji nisu na vrijeme čuli za program poticaja koji imamo u Ministarstvu. Ove godine cilj nam je doći do svakog privrednika – naveo je ministar.

Promocija Programa male privrede bit će zastupljena na svim zvaničnim kanalima komunikacije Ministarstva i Vlade KS, a Ministarstvo je na raspolaganju za sve informacije koje mogu pomoći pri njegovoj uspješnijoj realizaciji, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: