28 Marta, 2024

Prijava

“Vi ste moj heroj” – dva komičara u zagrljaju: Sastali se Ben Stiler i Vladimir Zelenski FOTO

Američki glumac Ben Stiler sastao se u ponedeljak sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim kojem je prenio svoje divljenje prema njegovom djelovanju od početka ruske invazije u Ukrajini krajem februara.

“Ovo je velika čast za mene… Vi ste moj heroj”, rekao je Stiler koji je ambasador dobre volje za Ujedinjene nacije, prilikom sastanka sa Zelenskim, i sam nekadašnji glumac, povodom Svetskog dana izbjeglica, a to pokazuju slike koje je objavilo ukrajinsko predsjedništvo.

“To što ste uradili, način na koji ste mobiisali zemlju, svijet, to je zaista izvor inspiracije”, rekao je 56-ogodišnji američki glumac u osvrtu na bezbroj govora koje je Zelenski održao onlajn auditorijumima širom sveta da dobije pomoć za svoju zemlju.

Ranije tokom dana Stiler je obišao Irpin u predgrađu Kijeva gdje su se odvijale žestoke bitke na početku ruske invazije. To je također najbliža tačka glavnom gradu do koje je stigla ruska vojska.

“Imam utisak da je teško razumjeti šta se ovdje zaista događa bez dolaska. Jutros sam bio u Irpinu i stvarni nivo destrukcije, vidite na televiziji, vidite na društvenim mrežama ali drugačije je kada to stvarno vidite i osjetite, i zatim razgovarate sa ljudima”, rekao je Stiler Zelenskom.

Govoreći na engleskom Zelenski je zahvalio Stileru na posjeti i poručio mu da je vrlo važno za njega da se svet podsjeti na to šta se dešava u Ukrajini. “Neophodno je za nas da ljudi ne zaborave. Nije interesantno razgovarati o ratu svaki dan… ali za nas to je vrlo važno”, rekao je ukrajinski vođa. Oni su također razgovarali o svom zajedničkom interesovanju za komediju, pošto su obojica poznati po komičnim ulogama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: