19 Aprila, 2024

Prijava

Britanski vojnici se pripremaju za sukob u EU

Novi načelnik Generalštaba britanske vojske, general Patrik Sanders, poručio je da britanski vojnici moraju da se pripreme za borbu u Evropi.

„Sada je pred nama imperativ da stvorimo vojsku koja je spremna da se bori rame uz rame sa našim saveznicima i pobjedi Rusiju u borbi”, rekao je general Sanders, prenio je britanski list „Indipendent”, javlja Tanjug.

Mi smo generacija koja mora da pripremi vojsku da se još jednom bori u Evropi, smatra britanski general.

On je to izjavio nakon što je britanski premijer Boris Džonson upozorio svoje sunarodnike da moraju da se pripreme na dugačak rat u Ukrajini.

Kako je rekao, ruska invazija na Ukrajinu pokazuje potrebu „da se zaštiti Velika Britanija i bude spremna da se bori i dobija ratove na kopnu”.

Dodao je da vojska i saveznici sada moraju da budu „sposobni da pobjede Rusiju”, prenosi BBC.

Ukazao je da je on prvi načelnik Generalštaba „od 1941. godine koji je preuzeo komandu nad vojskom u sjenci kopnenog rata u Evropi koji uključuje veliku kontinentalnu silu”.

„Ruska invazija na Ukrajinu naglašava našu suštinsku svrhu, da zaštitimo Ujedinjeno Kraljevstvo i da budemo spremni da se borimo i pobjeđujemo u ratovima na kopnu i pojačava zahtjev da se odvrati ruska agresija prijetnjom sile”, smatra general Sanders.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: