20 Aprila, 2024

Prijava

Dodik u Sankt Petersburgu u društvu talibana: “Ovdje sam jer mislim da je to dobro za naš narod”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu gde će učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu.

On je iz Sankt Peterburga poručio da prisustvuje Forumu jer misli da je to dobro za Republiku Srpsku i naš narod.

Dodik je izjavio za RTRS da je ovo jedan od najvećih svetskih ekonomskih foruma i istakao da je došao u Sankt Peterburg da sasluša one koji imaju šta da kažu, izrazivši zadovoljstvo što će već sutra biti u prilici da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim. “Radujem se što smo u prilici da nastavimo naše razgovore odranije. Oni nemaju nikakvu spekulaciju, sve ono što su neki tvrdili prije dva-tri mjeseca promašili su. Mi samo razgovaramo u normalnom tonu kako stabilizovati naše odnose, pojačati projekte vezane za izgradnju gasovoda, dve elektrane na gas, te o tome kako ojačati naše napore da sarađujemo na kulturnom i ekonomskom, kao i drugim nivoima”, kazao je Dodik. On je naglasio da je saradnja imperativ, bez potrebe da bilo kome daje objašnjenja o tome.

“Danas sam pozivan nekoliko puta, neki su me pitali otkud ja tu, zašto sam tu. Ja sam tu naprosto jer je to moja volja i jer mislim da je to dobro za Republiku Srpsku i naš narod.

Važno je da budemo ovde i pokažemo naše pripadanje vrijednostima koje su vezane za ekonomiju i ekonomsku stabilnost i to je sve što želimo i drugima”, naveo je Dodik i dodao da ga u Sankt Peterburgu očekuju sastanci sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, kao i predsjednicima i premijerima drugih zemalja Dodik je istakao da na svim ovim sastancima želi da pošalje “poruku o stabilnosti koju želimo da gradimo i saradnji koju želimo da imamo”.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu otvoren je u srijedu, a na njemu učestvuju državnici iz 70 zemalja.

Forum svake godine prima predstavnike iz više od 140 zemalja i organizatori tvrde da ni ova godina neće biti izuzetak. Prisutno je oko 2.000 učesnika i 1.000 direktora kompanija. Plenarna sjednica foruma zakazana je za petak 17. juna, na kojoj će učestvovati ruski predsjednik Vladimir Putin, nakon čega je planirani susret Putina i Dodika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: