1 Oktobra, 2022

Prijava

Instagram unosi promjene u filtere za osjetljivi sadržaj

Instagramova Sensitive Content Control funkcija, koja na sadržaj stavlja prilagodljive filtere preporučene od strane platforme, sada se primjenjuje na više sadržaja na Instagramu.

U objavi na svom blogu, Instagram ističe da širi uticaj ovih podešavanja van Explore stranice. Biće uključena svuda gdje se pojavljuju preporuke, uključujući feed, search, hashtag stranice, Reels i Accounts You Might Follow.

Iako korisnik uvijek može da izabere između tri opcije, koje variraju u tome koliko osjetljivog sadržaja Instagram filtrira, kompanija mijenja naziv postojećim opcijama. Umjesto “Allow”, “Limit” i “Limit Even More”, Instagram sada ove nivoe naziva “More”, “Standard” i “Less”.

Nalozi će podrazumevano biti podešeni na Standard, što će omogućiti da se na platformi vidi određeni osjetljivi sadržaj. Funkcija bi mogla da poboljša vidljivost sadržaja nekih kreatora, bar kada su u pitanju korisnici koji odobre prikaz osjetljivijeg sadržaja preko filtera.

Istaknuto je da, ako podesite Sensitive Content Control funkciju na More, to ne znači da će Instagram prikazivati svaku vrstu sadržaja. I dalje će biti uklanjane objave koje krše preporuke i Community Guidelines servisa.

Nalozi će podrazumevano biti podešeni na Standard, što će omogućiti da se na platformi vidi određeni osetljivi sadržaj. Funkcija bi mogla da poboljša vidljivost sadržaja nekih kreatora, bar kada su u pitanju korisnici koji odobre prikaz osjetljivijeg sadržaja preko filtera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti