28 Marta, 2024

Prijava

Mostarski Rotary Club obilježio 20 godina postojanja

Rotary club Mostar svečano je obilježio 20 godina postojanja tog kluba u Mostaru, te je tom prigodom prezentiran dosadašnji rad za dobrobit zajednice u posljednjih 20 godina.

“Neizmjerno mi je drago da su se povodom obilježavanja 20 godina od osnivanja Rotary Cluba Mostar okupili članovi i osnivači kluba koji su sudjelovali u velikom broju projekata koji su uglavnom humanitarnog karaktera s ciljem pomoći ugroženim kategorijama društva. Svi implementirani projekti su financirani donacijama članova kluba, kao i uz podršku Rotary klubova širom svijeta sa kojima Rotary Club Mostar gaji prijateljske odnose”, istaknuo je predsjednik Rotary Cluba Mostar Nevzet Sefo.

Među aktualnim projektima mostarskog Rotaryja, vrijedi istaknuti program stipendiranja 13 štićenika Dječjeg doma Mostar, koji pohađaju srednje i visoko obrazovanje.

Stipendije je Rotary club Mostar osigurao u suradnji s partnerskim klubovima i pojedinim rotarijancima iz Austrije. Također, mostarski Rotary Club svake godine daruje sve bebe rođene u Mostaru na Svjetski dan Rotaryja.

“Mi se posvećujemo humanim ciljevima, promičemo visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, s namjerom da širimo dobru volju i razumijevanje u svijetu, a posebno u Mostaru. Posebno bih istaknuo doprinos naših članova kluba tijekom obnove Starog mosta, koji je simbol našeg grada, ali i našeg kluba”, istaknuo je Sefo.

Prvi Rotary klub osnovan je u Chicagu 23. veljače 1905. godine s ciljem pružanja humanitarne pomoći, poticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Od tada pa do danas Rotary zajednica se stalno razvijala i rasla.

Danas u svijetu postoji preko 35.000 klubova u preko 150 zemalja, koji imaju 1,2 milijuna članova.

U Bosni i Hercegovini trenutno aktivno djeluje 15 Rotary kluba, a jedan od njih je i Rotary Club Mostar koji posljednjih 20 godina kontinuirano radi na projektima pomoći zajednici, priopćeno je iz Rotary Cluba Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: