29 Marta, 2024

Prijava

Medo Padington na čaju kod kraljice

Da li je stvarno kraljica?

Bilo je to pitanje desetine hiljada ljudi ispred Bakingemske palate, kao i u parku Sent Džejms, ali i miliona pred malim ekranima kada je u subotu uveče na početku velike Platinaste zabave, Elizabeta Druga popila čaj s medvjedićem Padingtonom i dala ritam za početak grupi Kvin.

I bila je prava i nije joj bilo prvi put da učestvuje u skeču, jer već je na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu bila u interakciji sa poslednjim Džejmsom Bondom – Danijelom Krejgom, samo što je na kraju padobranom skočio neko drugi.
Gala zabava za dvadesetak hiljada povlašćenih sa ulaznicama, među kojima su bili i zdravstveni radnici i policajci, i važni ljudi, prošla je besprijekorno uz pjesme Dajane Ros, Roda Stjuarta i Andrea Bočelija. Zvijezde večeri ipak su bila dva buduća kralja – princ Čarls i Vilijam, koji su se u svojim govorima zahvalili majci i baki na svemu što je učinila i i dalje čini. Čarls je pobrao simpatije pozdravivši je s “Vaše visočanstvo i mamice”.
Uopšteno su sve svečanosti jubileja, na kojima je kraljica tek delimično učestvovala zbog poteškoća s kretanjem, bile obilježene svojevrsnom smjenom generacija i primopredajom dužnosti.
Sada je glavno pitanje može li Elizabeta Druga podneti dodatni napor i barem se ukazati na velikoj povorci dugoj tri kilometra njoj u čast.
Biće to presjek njene vladavine, ali i vremena i to u modi, sportu, muzici i filmu.

Na čelu kolone biće zlatna kočija stara 260 godina u kojoj se vozila Elizabeta Druga na krunisanju 1953. godine. Restaurisana je i prvi put će izaći na ulice Londona nakon 20 godina.
Oni koji to neće doći da vide uživo u centru Londona, moći će sve da prate preko televizije i usput učestvovati na uličnim ručkovima na kojima se širom zemlje očekuje više od deset miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: