1 Oktobra, 2022

Prijava

‘Krimolovci’ u maju zaprimili 467 poziva od kojih je 39 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) registrirali su u maju ove godine ukupno 467 poziva, od kojih je 39 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima. Na osnovu toga je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije ‘Krimolovci’ zaprimljeno je ukupno 312 poziva, od kojih je devet bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 155 prijava, od čega je 30 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U maju je pristiglo 16 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavili nadležni policijski organi.

– Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 54 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja ‘Krimolovci’ – 080 020 505 – saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti