25 Aprila, 2024

Prijava

Knjiga ‘Ljubičaste oči’ Maje Tomas bit će predstavljena u srijedu u Mostaru

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) i Naklada “Tomas” organiziraju književnu tribinu i predstavljanje knjige Maje Tomas pod nazivom “Ljubičaste oči”.

Promocija će biti održana u srijedu, 8. lipnja, u Maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 19 sati, najavljeno je iz DHK HB.

U programu sudjeluju predsjednik DHK HB Ivan Baković, recenzentica Nada Đerek, moderatorica i recenzentica Marela Jerkić-Jakovljević te autorica Maja Tomas.

U glazbenom programu nastupit će Suzana Vinković.

Maja Tomas rođena je 15. ožujka 1956. godine u Splitu u brojnoj splitskoj obitelji Kuzmanić. Godine 1981. diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru, smjer turizam. Svestrana je umjetnica koja svoje impresije izriče poezijom, umjetničkom fotografijom, pjevanjem i glumom u kazalištu, tv dramama i filmu. Više joj je pjesama uglazbljeno.

Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Hrvatskog književnog društva Rijeka, Matice hrvatske, Kulture snova Zagreb, udruge Čakavski jazik, Hrvatsko-australsko literarnog i umjetničkog društva Sydney (Australija), Hrvatskog društva skladatelja…

Pjesme objavljuje u tjednicima “Glas koncila”, “Hrvatsko slovo”, “Fokus” te časopisima “Mogućnosti”, “Osvit”, “Republika”, “Podstranska revija”. Četiri puta je samostalno izlagala umjetničke fotografije u zemlji i inozemstvu.

Dobitnica je brojnih književnih i glazbenih nagrada, a o njoj je snimljeno i nekoliko televizijskih priloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: