18 Aprila, 2024

Prijava

Game of drones – Prva internacionalna trka dronova u BiH

Banja Luka u nedjelju, 5. juna postaje centar regije, jer im u goste dolaze profesionalni first-person view (FPV) dron takmičari iz Italije, Mađarske, Češke, Makedonije, Poljske, Srbije…

Pomoćni stadion FK Borac već od 10 sati postaje “FLY ARENA” za FPV trku dronova. To je jedinstveni spektakl najbrže rastućeg sporta na svijetu koji spaja virtuelni sa realnim.

Prva internacionalna trka dronova u BiH ujedno je prezentacija Banje Luke na međunarodnoj sceni, zbog brojnih takmičara iz inostranstva, ali i potencijala da se “Game od drones” od naredne godine uvrsti u bodovno rangirane trke za međunarodne trofeje.

Trka dronova svakako je najatraktivniji dio programa u nedjelju 5. juna na pomoćnom terenu FK Borac, ali ne i jedini sadržaj.

Organizatori, kompanija Lanaco, zajedno sa partnerima i sponzorima, pripremili su događajc za sve “od 7 do 107 godina”.

Za mame i tate, samo jedna od dodatnih aktivnosti je “trka” papirnih aviončića u kojoj učestvuju zajedno sa svojim klinkama/klincima, te se bore za nagradu.

Za one ambicioznije, tu je trka autića na daljnsko upravljanje, a spreman je i poligon (staza) za vožnju. Posjetioci će imati priliku osvojiti Android/iOS smart watch, a sponzor ove nagrade je Movero store.

Adrenalinski osjećaj pojačavaju VR i Play Station korneri, a posebno se preporučuje Sky Dive Simulator korner, gdje će svi posjetioci imati priliku da iz prve ruke vide i osjete kako izgleda vožnja drona.

Za dobru atmosferu i energiju organizatori su obezbijedili i kutke sa osvježenjem.

Ulaz na događaj i učešće u svim aktivnostima je besplatan.

Pored svih aktivnosti koje su pripremljene na samom događaju, organizator je najavio i zvanično proglašenje pobjednika u takmičenju za najbolji kratki video snimljen dronom.

Raspored aktivnosti po satnicama:

– 09.00 – 13.00 – Kvalifikacione trke FPV dronova
– 10.00 – 14.00 – Kvalifikacione trke autića Need4Speed
– 11.00 – 14.00 –  Takmičenje u bacanju papirnih aviona Flightfury
– 11.00 – 18.00 – PlayStation gaming kutak
– 14.00 – 18.00 – Virtual Reality kutak
– 15.00 – 18.00 – Knockout runde i finalna trka FPV dronova
– 17.00 – 18.00 – Finalno takmičenje trke autića Need4Speed
– 18.00 – 18.30 – Proglašenje pobjednika i uručenja nagrada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: