29 Marta, 2024

Prijava

WhatsApp prevara omogućava kriminalcima da vam preuzmu računar

Eksperti za cyber sigurnost upozoravaju WhatsApp korisnike o postojanju nove prevare, koja se od strane sajber kriminalaca može iskoristiti kako bi se preuzeo korisnikov nalog.

Prevara se koristi od strane sajber kriminalaca, koji mogu da zaobiđu ugrađene sigurnosne opcije u WhatsAppu, nakon čega mogu da pristupe korisnikovom WhatsApp nalogu a da ih korisnik ne primjeti.

Najnoviju sigurnosnu ranjivost je otkrila kompanija CloudSEk, a o njenom postojanju je korisnike upozorila putem objave na Facebooku.

Kako bi sproveli prevaru, hakeri pozivaju WhatsApp korisnika i potom ga usmjerava da pozove drugi broj. Taj broj zapravo predstavlja zahtjev za prosleđivanje poziva. Nakon što žrtva kreira poziv, hakeri preuzimaju korisnički broj pomoću kog mogu da pristupe WhatsApp nalogu, odjave njegovog vlasnika i prijave sebe.

Tokom spomenutog procesa, korisnik je prevaren da nevoljno svoje pozive preusmjeri na telefonski broj hakera. Nakon pozivanja broja, korisnik se automatski izloguje sa WhatsAppa.

“Ovim trikom može da se hakuje bilo čiji WhatsApp nalog, ako napadač ima fizički pristup telefonu i dozvolu da kreira poziv”, stoji u Facebook objavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: