1 Oktobra, 2022

Prijava

Pionirska dolina i zoo vrt bogatiji za nekoliko zoo beba

Pionirska dolina i zoo vrt ovog proljeća dobili  su nekoliko mladih životinja, prinova koje su i njena budućnost.

– U velikom broju nastambi mnoštvo je novorođenih članova, preslatkih beba koje uče svoje prve životne vještine – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Zoo vrt je bogatiji za nekoliko prekrasnih “bebica” lama, paunova, američkih rakuna, magaraca, patuljastih koza, eland antilopa.

– Posjetioci u Pionirskoj dolini i zoo vrtu mogu vidjeti malu bijelu lamu. U domu pauna jedna je beba, sada žuta, ali će već krajem godine učit prve vještine šepurenja, glasnog oglašavanja i naravno prezentacije svake pažljivo njegovane peruške. Do tada od mame i ponosnog tate mora još mnogo toga naučiti jer tek ima nekoliko dana. Tu je i beba američkih rakuna, mladi patuljasti jarići. Čak dvije bebe, s gustom crvenkastom dlakom, vitkih i već od prvih sati života spretnih nogu šeću se u domu eland antilopa. A najstariji među bebama je prvijenac magarećeg para, u čijem domu se uskoro očekuje još jedna prinova. U domu labudova također se uskoro očekuje prinova – kazala je Hamza.

Svi posjetioci ove oaza za odmor i edukaciju svih generacija u centru Sarajeva koji budu posjetili ovih dana Pionirsku dolinu moći će vidjeti najmlađe stanovnike zoo vrta, ali i uživati u šetnji stazama koje se nedavno dobile nove cvijetne ukrase. Salvia, tagetes, begoni svojim bojama, osim prekrasnog prirodnog ambijenta dodatno su naglasili potpunu ljepotu ove zelene oaze.

Pionirska dolina, porodična oaza u centru Sarajeva, dobila je nedavno novi cvijetni aranžman, kada su Parkovi cvjećari zasadili više od 7.000 cvjetova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti