28 Marta, 2024

Prijava

Novi “Top Gun” prvog vikenda prikazivanja u SAD zaradio 134 miliona dolara

Novi film Toma Kruza “Top Gun: Maverick” u prvom vikendu prikazivanja u rekordna 4.732 sjevernoamerička kina zaradio je 134 miliona dolara.
Upućeni vjeruju da bi akciona avantura Paramaunta i Skajdensa do ponedeljka mogla da zaradi i 151 milion dolara, iako su očekivanja bila mnogo skromnija.
Variety piše da je to rezultat sjajnih recenzija, velike količine nostalgije i povratka Kruza u kokpit aviona kojim izvodi brojne vratolomije kao pilot Pit “Maverik” Mičel.
“Top Gun: Maverick” je prvenac sa najvećom zaradom u Kruzovoj karijeri i njegov prvi film koji je već u prvom vikendu prikazivanja premašio zaradu od 100 miliona dolara.
Naime, producenti su ciljali na publiku stariju od 40 godina, demografsku grupu koja najviše oklijeva kada je riječ o povratku u kino dvorane.
Pozitivna usmena predanja o filmu trebalo bi da doprinesu da Kruzov film dopre i do mlađe publike, one koja nije ni bila rođena kad je “Top Gun” prvi put prikazan prije 36 godina.
Dejvid A. Gros, koji vodi filmsku konsultantsku kompaniju “Franchise Entertainment Research”, smatra da su podaci o interesovanju publike i o dosadašnjoj zaradi “izvanredni”.
Izvorni materijal je naročito zanimljiv, glumačko izvođenje izvrsno, a Tom Kruz je doprinio da sve prođe savršeno“, kazao je.
Uprkos nebrojenim kašnjenjima u premijernom prikazivanju nastavka filma, koji je prvi put trebalo da stigne u kina u ljeto 2020, na početku pandemije koronavirusa, uspjeh nije izostao.
Filmu “Top Gun: Maverick” potrebna je kino publika da bi opravdao pozamašan produkcijski budžet od 170 miliona dolara, u koji nisu uključene desetine miliona dolara potrošene na promociju filma širom sveta. Dio sredstava otišao je na premijeru održanu na Filmskom festivalu u Kanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: