24 Aprila, 2024

Prijava

Rusi tvrde da je New York zauzet

Devet ukrajinskih vojnika sa bijelom zastavom izašlo iz Azovstalja

Pripadnici ruskih oružanih snaga i narodne milicije DNR preuzeli su mjesto New York, u blizini Donjecka, jednu od najvažnijih strateških tačaka u ovom dijelu Donbasa, tvrde ruski izvori na Telegram kanalu.

Iako Moskva još nije zvanično potvrdila osvajanje New Yorka, jučer su sa terena objavljeni snimci na kojima se vide napušteni položaji ukrajinskih vojnika u ovom mjestu. Ruski izvještači navode da je zaplenjena i veća količina oružja i vojne tehnike, uglavnom iz NATO zemalja.

Pripadnici 56. i 110. ukrajinske brigade pretrpjeli su ogromne gubitke na položajima oko New Yorka i zbog toga su bile prinuđene da se povuke dublje ka Kramatorsku, navode ruski izvori na Telegramu.

Kijev još ništa nije saopštavao o stanju na frontu u blizini New Yorka.

Ukrajinska Vrhovna rada 1. jula 2021. godine donijela je odluku kojom se Novgorod preimenuje u New York, vratiši mu praktično ime koje je nosio do 1951. godine.

Devet ukrajinskih vojnika sa bijelom zastavom izašlo iz Azovstalja

 

Ruski vojnici vode pregovore sa ukrajinskom stranom na teritoriji „Azovstalja“, izjavio je komandir brigade „Istok“ Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandar Hodakovski.

On je pojasnio da je grupa od devet ukrajinskih vojnika izašla iz jednog tunela koji vodi ka teritoriji „Azovstalja“.

„U toku je aktivna faza pregovora. Kako se ispostavilo, grupa je kao predstavnica značajnije grupe koja ostaje u Azovstalju. Nekoliko naših vojnika, oficira se nalaze zajedno sa grupom koja je izašla iz tunela sa bijelim zastavama, zatim su ponovo ušli sa istom grupom u tunel kako bi pregovarali. Rezultati pregovaranja još nisu poznati“, rekao je Hodakovski kanalu „Rosija 1“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: