Oktobar 1, 2022

Prijava

Панична распродаја на крипто берзама, биткоин испод 29.000 долара

Панична распродаја на крипто тржиштима се наставља, при чему је вриједност биткоина пала испод нивоа од 29.000 долара.

Највећа светска криптовалута је потонула за 2,42 посто на 28.716,15 долара, на трговању у сриједу увече до 23:44 часа по источноамеричком времену, према подацима Коин Метрикса. Етер се стропоштао за 4,93 процента на 2,021,95 долара, преноси Си-Ен-Би-Си.

Снажан пад криптовалута и акција услиједио је након што је америчка Канцеларија за статистику рада објавила да је инфлација у САД порасла за 8,3 посто на годишњем нивоу, нешто више од прогноза економиста које је анкетирала компанија Дау Џонс.

Тај податак је забринуо инвеститоре и навео их да „изађу” из ризичне имовине, укључујући криптовалуте. Цијене криптовалута су и даље крећу у великој корелацији са индексом С&П 500 и, однедавно, с Насдак Композитом, преноси Тањуг.

„Тржиште криптовалута је под притиском већ неко време. ФЕД остаје при подизању камате, што је, генерално, изазвало велики страх на тржишту, па се тако наставља пад акција и крипто имовине”, каже Мајкл Ринко, сарадник у брокерској кући „АсцендЕкс”.

Ово је други пут у овој недељи да је биткоин пао на ниво од око 29.000 долара. Аналитичари кажу да је ниво од 30.000 долара психолошки праг за највећу криптовалуту по тржишној капитализацији и да би могао да потоне још дубље ако склизне испод те границе.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Схаре он 
Схаре он 
Схаре он 
Схаре он 

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti