1 Oktobra, 2022

Prijava

Održano prvo polufinale „Pjesme Evrovizije”

Jedno od najvećih i najznačajnijih muzičkih takmičenja na svetu, „Pjesma Evrovizija” počelo je u Torinu, a u prvom polufinalu deset zemalja izborilo je plasman sa finale koje će se održati u subotu – Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Tokom prve polufinalne večeri u italijanskom gradu publici se predstavilo 17 zemalja, prenosi Tanjug.

Publika širom sveta vidjela je disko Slovence, nekoliko „drim-pop” numera među kojima su najveću pažnju publike privukli predstavnici Hrvatske, Portugalije i Holandije, dok su se Moldavci predstavili folklornom numerom začinjenom „bitom”, koja je neodoljivo podsjećala na srpsko kolo.

Domaćini „Pjesme Evrovizije” 2022 bili su Alesandro Katelan, Laura Pauzini i Mika.

Zemlje koje su se nadmetale su Albanija, Litvanija, Letonija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugalija, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Jermenija.

Predstavnica Srbije Konstrakta nastupiće 12. maja u drugom polufinalu.

Italija je jedan od osnivača „Pjesme Evrovizije”, a mnogi smatraju da je upravo u ovoj zemlji potekla ideja za cijeli format „Evrovizije”. Vjeruje se da uzor za ovakvo takmičenje bio popularni Festival u San Remu koji je počeo 1951, a traje i danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti