29 Marta, 2024

Prijava

Moravjecki: Putin je opasniji od Staljina i Hitlera

Poljski premijer Mateuš Moravjecki ocijenio je danas da je ruski predsjednik opasniji od Hitlera i Staljina i pozvao da se iskoreni „monstruozna ideologija ruskog tiranina”, prenosi Dejli mejl.

„Putin nije ni Hitler ni Staljin. Nažalost, on je opasniji. Ukoliko ga Evropa ne zaustavi, Putin će odvesti ruske snage dalje u Evropu. Na nama je da odlučimo gdje ćemo zaustaviti Rusiju”, poručio je poljski premijer za Telegraf.

Prema riječima Moravjeckog, Putin ima arsenal oružja koji je „smrtonosniji” od Hitlerovog i Staljinovog i dodao da on, pored toga, koristi internet za širenje svoje propagande.

„Internet je zaražen milionima lažnih vijesti”, rekao je Moravjecki i dodao da svijet mora da vidi „deputinizaciju”, prenio je Tanjug.

Također je dodao da je Putinova ideologija „Ruski mir” (Ruski svet), kako je rekao, ekvivalent komunizmu i nacizmu 20. vijeka.

„To je ideologija kojom Rusija opravdava izmišljena prava i privilegije za svoju zemlju”, ocijenio je poljski premijer.

Poručio je da ta ideologija predstavlja prijetnju ne samo Ukrajini, već i celoj Evropi, kao i da mora da bude „u potpunosti iskorijenjena”.

Moravjecki je također optužio Zapad da ignoriše rastuću prijetnju zbog koje je Putinu dozvoljeno da, kako je rekao, njeguje ideologije koje su slične komunizmu i nacizmu 20. vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: