20 Aprila, 2024

Prijava

Ruski oligarh: 90 % Rusa je protiv rata

Ruski bogataš Oleg Tinkov kritikovao je na Instagramu ruski napad na Ukrajinu i pozvao Zapad da okonča „bezumni rat”. „Ne vidim da ijednoj osobi koristi ovaj sumanuti rat! Nevini ljudi i vojnici ginu”, napisao je Tinkov (54). Tvrdi da je protiv ovog rata i „90 posto” njegovih sunarodnika Rusa, a da su preostalih 10 posto „moroni”.

„Kada su se ujutro probudili mamurni, generali su shvatili da imaju vojsku koja nije nizašta”, poručio je Tinkov i dodao :„A kako vojska može biti dobra ako ništa drugo ne valja u zemlji koja se guši u nepotizmu i u sluganstvu? Dragi ‘kolektivni’ Zapade, molim vas, dajte Putinu mogućnost da se časno povuče i prekine ovaj pokolj. Molim vas, budite razumni i čovječni”, napisao je Tinkov u poruci objavljenoj na Instagramu.

Tinkov, jedan od najpoznatijih ruskih preduzetnika, osnovao je „Tinkoff bank” 2006. godine. Prije nego što je Rusija napala Ukrajinu krajem februara, njegovo bogatstvo je procijenjeno na više od 4,4 milijarde dolara, ali od tada je izgubio status milijardera, jer su akcije njegove banke naglo pale, objavio je Forbs prošlog mjeseca, prenio je Tanjug.

Tinkov koji je 2020. otišao s mjesta izvršnog direktora banke, na listi je osoba pod britanskim sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu. Banka je objavila da neće komentarisati „lični stav” Olega Tinkova, podsjećajući da milijarder više ne donosi poslovne odluke u kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: