29 Marta, 2024

Prijava

Općina Konjic i Investicijska fondacija ‘Impakt’ podrška mladima u realizaciji poslovnih ideja

Općina Konjic i Investicijska fondacija “Impakt” i ove godine provode program podrške mladima kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, koji je podržala Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

Naime, Općina Konjic u veljači prošle godine s navedenom fondacijom krenula je u realizaciju programa koji podrazumijeva tehničku i financijsku podršku mladima u osnivanju i radu novih poslovnih subjekata s ciljem stvaranja uvjeta za održiv razvoj poduzetništva na području Konjica.

Time je u prošloj godini pokrenuto pet malih biznisa uz financijsku i jednogodišnju mentorsku podršku, priopćeno je iz ove općine.

Načelnik Osman Ćatić, govoreći o programima zapošljavanja koje općina realizira putem Agencije za ekonomski razvoj Prvi korak, kazao je kako su svjesni značaja zapošljavanja mladih i održivog razvoja poduzetništva te da su proračunom za aktivnu politiku zapošljavanja predvidjeli značajna sredstva i u ovoj godini.

– Nastavljajući dobre prakse i projekte iz prošle godine, koji su pokazali da postoji interes među mladim ljudima da krenu u poslovni svijet s vlastitim biznis idejama, u tekućoj godini u okviru programa zapošljavanja mladih u suradnji s Investicijskom fondacijom Impakt proširit ćemo podršku i umjesto dosadašnjih pet biznis ideja podržat ćemo njih dvanaest – dodao je načelnik.

Pozvao je mlade ljude da prate programe i javne pozive u čijem su fokusu mladi te da iskoriste pogodnosti koje im se nude kako bi ostvarili svoje poslovne planove i ideje.

U cilju priprema za realizaciju Javnog poziva za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja za 2022. godinu u dvorani Općinskog vijeća Konjic održana je prezentacija IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Prezentaciji su nazočili mladi Konjičani zainteresirani za ove aktivnosti, koje im omogućavaju da dobiju sve potrebne informacije o pokretanju malih biznisa, educiraju se i steknu vještine potrebne za poduzetništvo, stoji u priopćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: