28 Marta, 2024

Prijava

Muzur predstavio linije eksproprijacije korita rijeke Željeznice

Općina Ilidža i njen načelnik Nermin Muzur odlučni su da u što skorije vrijeme riješe probleme vezane za regulaciju vodotoka i rijeĉnih korita na podruĉju Ilidže. Ova problematika traje već godinama, zbog ĉega svaka poplava građanima nanosi ozbiljne materijalne štete.

Nažalost, tako je bilo i u novembru 2021. godine, kada je Ilidžu pogodila
nezapamćena poplava.

Najveću štetu poplava je prouzrokovala u ilidžanskom naselju Otes, zbog ĉega je regulacija korita rijeke Željeznice na tom lokalitetu oznaĉena kao prioritetna.

– Nakon što smo kroz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i resornog ministra Adnana Delića osigurali sredstva za eksproprijaciju zemljišta, sa zadovoljstvom s građanima Ilidže, pogotovo Otesa, mogu podijeliti informaciju da su, u dogovoru sa Agencijom za vodno podruĉje rijeke Save, izrađene i linije eksproprijacije u svrhu regulacije korita rijeke Željeznice, nizvodno od mosta u Otesu do ušća u rijeku Bosnu – kazao je Muzur.

Istakao je da je u izradi elaborat za eksproprijaciju i nakon toga pristupamo procesu eksproprijacije na terenu, što je preduslov za ulazak izvođača radova uređenja korita, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: